Bij hypnotherapie blijf je bewust van wat er in het hier en nu gebeurt, toch kom je op een dieper niveau van ontspanning waardoor bepaalde gebieden makkelijker toegankelijk worden. Dit betekent dat we dieper kunnen gaan en het je brengt je bij de oorzaak van problemen, die anders minder makkelijk toegankelijk zijn. Door diepere ontspanning, kun je in een andere of meditatieve bewustzijnsstaat komen. Het is één van de methoden waardoor herinneringen gemakkelijker toegankelijk worden en problemen beter te verwerken zijn. De rustgevende klank van de Shamanendrum hierbij, werkt als de hartslag van de moeder, wat we herkennen vanuit de baarmoeder.

Deze vorm wordt gebruikt bij regressie en reïncarnatie therapie en bij spirituele regressie, het werken in het bestaan tussen levens in.

Het Kind helen via de Ouder is ook een bijzondere en effectieve manier van werken. Hierbij is het kind niet zelf fysiek aanwezig maar werken we op zielsniveau met het kind. Dat is mogelijk door de energetische verbinding die er tussen de ouder en het kind is. Het is verrassend te zien hoeveel informatie over de oorzaak en mogelijke oplossingen voor heling van het kind we ontvangen vanuit dit onderbewustzijn.